Връзката между слънцезащитата и грижата за кожата

Темата за правилната грижа за кожата е много важна, но един от най-значимите продукти в нея, често е забравян от доста хора. Тук става въпрос за слънцезащитата. Най-доброто нещо, което можем да направим за здравето и красотата на кожата си, е да я защитим от вредните въздействия на слънцето.

Какво означава SPF

SPF означава фактор за защита от слънцето. Числото, което следва SPF, се определя като се изчисли защитата и слънчевите лъчи – това не се отнася до броя минути, през които продължава. Числото ви казва колко време би отнело на UVB радиацията да зачерви кожата ви, в сравнение с количеството време без използване на слънцезащитен продукт. Ако обикновено кожата изгаря след 10-минутен престой на слънце, при използване на SPF 15 времето, при което кожата ще изгори се увеличава 15 пъти, или 150 минути. Това е грубо изчисление и зависи, както от цвета на кожата, интензитета на слънчевите лъчи, така и от количеството нанесен продукт. Зависи и от нанасянето на подходящото количество слънцезащитен продукт на кожата ви и препоръчителното подновяване на защитата.

Как да нанасяте SPF

Правилното количество слънцезащитен продукт за лицето е около една монета или половин чаена лъжичка за едно нанасяне. Също може да използвате метода на двата пръста – от основата на показалеца и средния пръст до върховете им. Това е препоръчителното количество за лицето и шията ви.

 

Митове и факти за SPF

Слънцезащитният крем предотвратява абсорбирането витамин D. Носенето на слънцезащитен крем всеки ден не означава, че ще получите недостиг на витамин D.

Ако използвате SPF 100, това не означава 100% защита. SPF 100 защитава само 99% от слънчевите лъчи, докато SPF 50 защитава 98% от лъчите. Никога не можете да постигнете пълна защита от слънцето, дори когато използвате подходящото количество от слънцезащитния продукт.

Слънцезащитата и фон дьо тенът не бива да се смесват, защото когато смесите слънцезащитния продукт с грим, разреждате защитата и намалявате ефективността. Оставете слънцезащитния продукт да изсъхне напълно, преди да сложите грим.

Най-добрия избор за слънцезащитен продукт за лице, който да добавите в рутината си е слънцезащитният флуид на Altruist, който ще откриете в сайта на Biolifecosmetics. Той е с SPF50, водоустойчив и е обогатен с витамин Е, който предотвратява клетъчния разпад от UV лъчите, изключително лек е и не оставя бели следи. Осигурява хидратация и защита в продължение на часове, успокоява кожа на лицето и я поддържа копринено мека.

Освен широка гама от слънцезащитни продукти за лице в сайта ще можете да разгледате и продукти за тяло под формата на лосиони и спрейове.

Слънцезащитния лосион за тяло на Altruist е наличен в сайта с 30-ти и 50-ти фактор. Те са с хипоалергенна формула, водоустойчиви, веган и предлагат ефективна фотостабилна, широкоспектърна UVA и UVB защита.

Семейният слънцезащитният спрей с фактор SPF50 е подходящ е за цялото семейство, включително и за бебета над 6 месеца и деца. Продуктът осигурява лесно нанасяне и е идеален за ден на плажа, без да е необходимо да носите със себе си няколко продукта с различни слънцезащитни фактори. Формулата е предназначена за чувствителна кожа и не съдържа аромати и парабени.

Слънцезащитният спрей на Altruist с SPF50 е подходящ, както за тяло, така и за лице. Той предлага ултра защита срещу UVA и UVB лъчите, също така е хипоалергенен и водоустойчив. Удобната опаковка е подходяща за употреба навсякъде – слагаш в чантата си и можеш да подновяваш слънцезащитата през целия ден.