За косата и нейната поддръжка…

Надали има човек, независимо от пол или възраст, който да не си мечтае за хубава и жизнена коса. Тук оставяме настрана приказките, че мъжката потентност е неизменно свързана с плешивото теме или пък, че жените си падат по плешивците. Това, макар и да действа като успокоение за някои, не е научно доказано. Защото косата, подобно на искрящо белите зъби, може да ни кара да се чувстваме привлекателни и желани. А и винаги можете да я подстрижете или обръснете. От всички гледни точки е добре да я има.
За косата обаче, за красивата коса, се изискват не малко грижи, стига да желаете да Ви служи дълго време. И то по начин, който да Ви краси.
Спорове относно това дали трябва да я миете често или напротив, колкото се може по-рядко, ще продължат да съществуват. Това зависи най-вече от типа на самата коса (дали е мазна или суха) и качеството на козметиката, която използвате.

Относно козметиката за коса

Така, опираме до качеството на козметиката. Тя е най-важна за косата Ви. Защото дори и да не я използвате ежедневно, то поне веднъж в седмицата ще Ви се наложи да измиете и подхраните косъма си. Естествено, ако не желаете да имате неугледен и дори мърляв вид.
Когато избирате козметиката за косата си, трябва задължително да сте наясно дали имат суха, мазна или нормална коса. Също така има безброй специализирани козметични продукти за боядисана коса, за коса с пърхут, за склонна към цъфтящи краища коса, към косопад и т.н. Има дори и такива, които са предназначени за чувствителен скалп.

Натуралните продукти за косата Ви

Не по-маловажно е да избирате онези продукти, които наистина се грижат за косата Ви. Желателно е съставките им да са изцяло или поне наполовина натурални. Всичко останало, макар и често рекламирано, може да навреди на косъма Ви просто защото действа драстично. Т.е. при първото нанасяне на избрания от Вас шампоан, балсам или маска за коса, Вие може да останете доволна от резултата. Но не за дълго.
Доверявайки се на натуралните продукти, Вие предлагате здраве и жизненост на косата си. Това важи и за хранителните добавки, които можете да приемате с цел поддръжка на косъма. Както и за онези продукти, които действат срещу косопад. Просто даровете на природата са наистина безценни.

Ето защо, ако решите или имате нужда да боядисвате своята коса се доверете изцяло на натурална боя за косa, каквато е и Color & Soin – изцяло натурална с растителни екстракти.