Защо е важно да предпазвате тялото си от слънчевите лъчи целогодишно - Biolife Cosmetics

Защо е важно да предпазвате тялото си от слънчевите лъчи целогодишно

Слънчевата светлина може да бъде колкото приятна и полезна, толкова и опасна за кожата. Независимо през кой годишен сезон, използването на слънцезащита е от съществено значение за състоянието на епидермиса. С изтъняването на озоновия слой, ултравиолетовите лъчи стават все по-силни, което същевременно ги прави и все по-вредни за кожата.

В днешната статия ще разгледаме основните последици от прекия контакт на кожата с ултравиолетовите лъчи, как да се предпазите и как правилно да използвате слънцезащитните продукти.

Защо слънчевите лъчи са вредни за кожата 

Слънчевите лъчи са жизненоважни за организма, когато са в умерени количества, тъй като благодарение на тях организмът си набавя витамин D.

Прекомерното излагане на слънце обаче може да доведе до изгаряне, слънчеви алергии, преждевременно остаряване и изсушаване на епидермиса. Един от най-често срещаните видове рак е именно ракът на кожата. Състоянието става все по-разпространено поради по-силните ултравиолетови лъчи. Те могат да бъдат много опасни и за свръхчувствителната детска кожа.

Какви могат да бъдат последиците от прекомерно излагане на слънце без слънцезащита - Biolife

Какви могат да бъдат последиците от прекомерно излагане на слънце без слънцезащита

Най-често срещаните симптоми на увредена от слънчевите лъчи кожа са следните:

 • Пигментация;
 • Поява на лунички и тъмни петна;
 • Изсушаване;
 • Поява на бръчки;
 • Преждевременно остаряване;
 • Слънчева алергия;
 • Поява на мехури, сърбеж и обелване след изгаряне;
 • Рак на кожата.

Ако искате да знаете как може да предотвратите тези опасни за здравето и нарушаващи външния вид състояния, останете с нас и в следващите редове!

Как да предпазите кожата си от ултравиолетовата светлина

Основната грешка, която хората допускат, е да смятат, че прилагането на слънцезащитен крем е необходимост само през лятото. Не, през лятото е задължително, а през останалото време от годината, когато лъчите са по-слаби, е препоръчително и необходимо.

Основните съвети за предпазване на кожата от UV-лъчите, които ние, от BioLife Cosmetics, можем да ви дадем, са следните:

 • Винаги използвайте слънцезащита, когато излагате кожата си на слънчева радиация, независимо от сезона;
 • Внимателно подбирайте козметичните продукти и кремовете със SPF;
 • Ограничете максимално излагането на пряка слънчева светлина, особено през лятото и без слънцезащита;
 • Грижата за кожата след излагане на слънце и изгаряне има голяма роля;
 • Не забравяйте за косата, очите и устните, които също пряко страдат от силните лъчи на Слънцето.

Един от най-важните фактори е видът на слънцезащитата, която използвате. Ако продуктът не е висококачествен и правилно подбран, силно вероятно е по-скоро да ви навреди, отколкото да ви помогне.

В оставащото време до края на статията ще ви помогнем да изберете правилния за вас слънцезащитен крем, който със сигурност да предпазва чувствителната ви кожа от UV-лъчите целогодишно!

Как да изберете правилния слънцезащитен продукт - Biolife Cosmetics

Как да изберете правилния слънцезащитен продукт

Много важна стъпка е правилният избор на продукт, който да предпазва ефективно кожата ви от слънчевата радиация. Необходимо е той да бъде доказан и висококачествен, както и да се понася добре от вашата кожа и да бъде удобен за употреба.

В категория “Слънцезащитни продукти” на нашия сайт ще откриете голямо разнообразие от кремове, спрейове и лосиони с различен SPF фактор, подходящи за всички възрасти и поводи, за да ви бъдат максимално удобни и да не превръщат поставянето им в изпитание и неприятно задължение.

Обърнете внимание на това избраният от вас продукт да бъде подходящ за вашия тип кожа и ежедневие, както и  да спира UVA, UVB лъчите и синята светлина.

Благодарение на огромното разнообразие от слънцезащитни продукти, което ще откриете на сайта на BioLife Cosmetics, може да изберете вариант, който ще ви бъде най-удобен за употреба.

Независимо дали се нуждаете от защита от слънчевите лъчи за вашето лице и тяло, или искате да успокоите кожата си след прекомерно излагане на слънце, при нас ще откриете всичко необходимо, и то на достъпни цени през цялата година. Защото не забравяйте, че слънцезащитата ни е необходима не само през лятото!

Как правилно да нанасяте слънцезащитните продукти по кожата - Biolife Cosmetics

Как правилно да нанасяте слънцезащитните продукти по кожата

Освен качеството и вида на слънцезащитните продукти, необходимо е да ги нанасяте правилно, за да се радвате на най-добър ефект. Начинът на прилагане може да окаже голяма промяна и значително да предпази кожата ви и да предотврати риска от поява на рак.

Една от основните грешки, които хората допускат при нанасянето на слънцезащитни продукти, е че кремът, лосионът или спреят се използват в много по-малко количество от необходимото. Изключително важно е да нанасяте крем на всички части от тялото, които са пряко изложени на слънчева светлина. Не забравяйте, че в зависимост от фактора, слънцезащитните продукти имат определена трайност, след което се разграждат и е необходимо да бъдат нанесени отново.

А ако използваният от вас продукт не е водоустойчив, особено през лятото на морето, е необходимо да внимавате и да се мажете по-често. За най-добри резултати нанесете продукта около 20 минути преди излагане на слънце, около половин час след това отново, след което продължавайте да се мажете на всеки 2 часа. Избягвайте да сте пряко изложени на ултравиолетовите лъчи в обедните часове през лятото, когато те са най-силни.

Благодарим ви, че останахте с нас до края на статията. Надяваме се, че сме успели да ви помогнем в избора на подходящи слънцезащитни продукти и вече сте наясно кога, как и защо е необходимо да се нанасят. А на сайта на BioLife Cosmetics ще откриете всичко необходимо за правилната слънцезащита през цялата година, и то на изгодни цени!