Защо е препоръчително да използваме био боя за коса

Неоспорим факт е, че много жени и дори мъже боядисват косата си. Повечето от тях обаче са с погрешното впечатление, че споменатата био боя за коса не е достатъчно ефикасна. И може би смятат, че нито е толкова трайна, колкото е боята, съдържаща амоняк, нито пък покрива достатъчно появилите се бели косъмчета. Като се казва, „Лъжа и измама“. Ето защо тук ще Ви изброим повечето

преимущества на био боята за коса:

  1. Наричаме био боя за коса тази, която е изцяло или почти напълно съставена от растителни екстракти. Тя не съдържа амоняк и съответно не уврежда косъма. За разлика от съдържащите амоняк бои.
  2. Качествената био боя за коса не би трябвало да съдържа също така резорцин и парабени. Което допринася за щадящото въздействие върху косъма.
  3. И амонякът, и резорцинът, и прабените са сред най-силните алергени. Напълно погрешно е да смятате, че дори и години наред да сте използвали избраната от Вас марка боя, няма изведнъж да отключите алергия. Това може винаги да се случи. И най-вече от бои с амоняк.
  4. Използвайки боя за коса от растителни екстракти, Вие почти напълно избягвате риска от алергия. Но дори и с био боята е добре преди да я нанасяте да си направите съответните тестове за алергия. Просто за по-сигурно.
  5. Изобщо не е вярно, че използвайки боя без амоняк, Вие няма да постигнете същите резултати, каквито сте постигали с амонячната боя. Може би ще Ви е необходимо малко повече време, защото идеалният цвят се получава чрез наслояване. Но от друга страна, само при второто нанасяне, ще постигнете перфектни резултати без да увреждате косата си. Това важи за почти всички био бои, без значение на цена и производител.
  6. Но някои био бои са извън категорията на „почти всички“. Истинската качествената био боя за коса гарантира желаните резултати още от първото нанасяне. И покрива напълно белите коси. Това е био боята за коса Color& Soin, която освен че не съдържа амоняк, парабени и резорцин, не включва в състава си и силикони. И е единствена по рода си.

Color & Soin - био боя за коса