fbpx

Здравословни причини за еректилна дисфункция

В последната статия разгледахме ерекцията и нейните особености. Един от проблемите, свързани с това явление, е т.нар. еректилна дисфункция. По-голямата част от мъжете силно се притесняват от подобни нередности, но се срамуват да говорят с лекар. Съвременната медицина обаче предлага ефективни лекарства, които могат да решат проблема. Затова консултацията с доктор е силно препоръчителна.

импотентност

Какво е еректилна дисфункция?

Еректилната дисфункция, или по-позната като импотентност, е състояние, при което мъжете имат редовна неспособност за получаване или поддържане на ерекция. Недостатъчната твърдост за сексуален акт също се включва в определението на понятието. Всъщност често по-силният пол има затруднения със своята ерекция, но в повечето случаи това не е свързано със заболяване.

Какво я причинява?

Еректилната дисфункция не е рядко срещано явление. Според проучванията около 40% от мъжете страдат в различна степен от това полово разстройство. Здравословният проблем се разделя основно на два вида в зависимост от причинителя. При единия случай източникът на проблема е психологически, обикновено стрес, а при другия – нередности, свързани с кръвообръщението или половата система. Често обаче причината е комбинация от двете. Възрастта също може да окаже влияние върху появата на проблема като доказателство за това са статистическите данни – четири пъти повече мъже на възраст 60 години страдат от заболяването спрямо тези на 40. Друг причинител е тютюнопушенето, тъй като води до разширяване на артериите.

Проблеми с ерекцията може да се появят само в определени ситуации. Например, може да получите спонтанна ерекция или сутрешна такава, но да не сте способни на сексуален акт с интимния Ви партньор. Този случай е много вероятно да означава, че проблемът е на психологическо равнище, а не на биологично.

Как да се справим с проблема?

Изборът на подходящ метод за справяне с проблема зависи изцяло от причинителя. Ако еректилната дисфункция е породена от стрес или депресия, то лечението ще е практически насочено към психологическите проблеми. Ако причината обаче са нередности в работата на организма, то ние Ви препоръчваме VirilMax. Качественият френски продукт е базиран на активни съставки с доказани свойства и подпомага нормалната функция на организма по поддържането на ерекцията и сексуалното желание.