fbpx

Жен-шенът – повелителят на тестостерона

Жен-шенът е познат повече от 5000 години. В китайската медицина той се използва от векове за подобряването на качеството на живот и за дълголетие.

Уникалните свойства на растението се спотайват в корените му. Той расте много бавно и събира женшеноиди в продължение на 5-6 години. След този период количеството им е достатъчно, за да има лечебен ефект.

shutterstock_160502639

Състав

В състава на женшена се включват:

  • Гликозиди – те са основната активна съставка на растението. Уникалността му се изразява в понижаването на кръвната захар и стимулирането на синтеза на гликоген. Също така има тонизиращ ефект върху сърдечната дейност и кръвоносните съдове.
  • Сапонини – стимулират производството на различни хормони в човешкото тяло.

Свойства

Миксът от полезни вещества на растението повишава защитната функция на организма срещу ежедневните стресови ситуации на заобикалящата ви среда. Също така нормализира процесите в него.

Женшенът има и имуномоделиращ ефект, който се дължи на това, че биологично активните му съставки стимулират образуването та Т-клетки, които се борят срещу болестотворните микроорганизми в тялото. Изследвания показват, че растението потиска и развитието на раковите клетки. Като резултат учените извеждат, че приемът на женшен намалява два пъти риска от появата на раково заболяване.

Друго свойство на женшена е регулацията при отделянето на хормоните на стреса в организма. Ако нивата на тези хормони са по-високи, тялото ви се чувства постоянно уморено и под продължително напрежение. Също така растението усилва процеса на образуване на ендорфини, които се синтезират в главния мозък. Те са отговорни за доброто ви настроение и подобряването на самочувствието ви.

Заради общоукрепващия си ефект, коренът от женшен е подходящ и след болестни състояния. Той подпомага мускулите да използват енергията си по-ефективно като по този начин се повишава и физическата издръжливост.

Не на последно място чудотворното растение има и благотворно действие срещу диабет. При 100-200 мг. ежедневен прием нивото на захарта се понижава и се регулира сърдечно-съдовата дейност.

  Женшенът е може би най-популярното растително средство за стимулиране на потентността при мъжете. Корените му съдържат и вещества, наречени гинсеноиди. Те подпомагат отделянето на тестостерон от организма и така стимулират удоволствието и еректилните възможности при редовен прием на препарати с високо съдържание на женшен като например Viril Max. Качественият френски продукт е базиран на активни съставки с доказани свойства и подпомага нормалната функция на организма по поддържането на ерекцията и сексуалното желание.