Как влияе зимата върху организма

Основните фактори, които оказват влияние върху нашето здравословно състояние през зимата са:
– намаленото количество слънчева светлина;
– понижените температурати и повишената влажност на въздуха;
– бедната на витамини храна;
– намалената физическа активност.


Намаляването на количеството слънчева светлина и ограничената физическа активност на открито през зимата  оказват негативно въздействие върху психиката на човека и неговото цялостно физическо състояние.

Симптомите на зимната отпадналост са:
– мускулната умора и общо физическо неразположение;
– значително намаляване или увеличаване на времето за сън и храненето (отслабване или напълняване).
За да не изпадате в тези състояния консумирайте по-често рибa, тъй-като тя има високо съдържание на. витамин Д и  микроелементи, които подпомагат защитните сили на организма.

Най-често зимата е времето, когато изпитваме цялостен  недостиг на витамини, минерали и микроелементи. Основната причината  за това е липсата на пресни плодове и зеленчуци. Този хранителен дефицит влияе на всички функции, като:
– забавя метаболизма на хранителните вещества в организма;
– препятства нормалната дейност на сърдечно-съдовата, нервната, ендокринната и храносмилателната системи.
Отслабената имунна система е причината за разпространението на най-типичната болест през зимата – грип.
Съществуват много заблуди за грипа – ето най-разпространение от тях:
Грип е просто вирулентна (болестотворна) форма на настинка. Не, грип може да предизвика симптоми на настинка, но в никакъв случай не е настинка.
Ако сте ваксинирани, сте напълно защитени. Не, ваксините не могат да обхванат всички възможни щамове.
Ако се чувствате добре, няма как да сте носители на вируса. Не, между 20% и 30% от носителите на вируса нямат никакви симптоми.
Консумацията на горещи напитки помага в борбата с грипа. Не, те само облекчават симптомите.
Задължително ни е нужен антибиотик, ако имаме грип. Не, антибиотиците се използват за борба с бактериите, но са неефективни срещу вирусни инфекции.
След като сте се лекували и не проявявате вече симптомите на болестта (отпадналост, мускулни болки, болки в гърлото, кашлица, хрема, повишена температура) вече сте здрави. Не, след като се почувствате по-добре, са необходими поне три-четири дни, за да се възстановите.

При грип, най-добре е:
– веднага след като откриете първите признаци да започнете лечение;
– да останете в къщи и ограничете контактите с хора, за да не ги заразите;
– да не са лекувате сами – усложненията, които може да възникнат са от синузит, отит и бронхит, до пневмония, миокардит и пиелонефрит. Само лекарят може навреме да открие усложнението и да го излекува;
– да не сваляте температурата, ако тя не е по-висока от 38 градуса. Повишената температура е защитна реакция на организма, който се бори с вирусите;
– при повишена температура да приемате повече течности, тъй като организмът се обезводнява. По този начин ще помогнете на организма да се възстанови, а и ще помогнете на тялото да се освободи от вредните за него токсини;
– да прилагате топли вани грейки, само ако нямате повишена температура;
– да приемате по възможност храни, които са богати на аминокиселини, витамини и минерали.

3CH-GINSENGGR-ETUI-3D-REF-HD
БИО Ампули за тонус, енргия и имунитет

Много компании и лаборатории са се специализирали в производството на хранителни добавки и медикаменти, които ни помагат да запазим  нормалното си здравословно състояние през зимата. Използвайте само доказани и сертифицирани продукти, които са с органичен и натурален произход и не предизвикват неприятни странични ефекти и привикване на организма към тях.

Разнообразното здравословно меню и повече  време навън, сред  природата, изпълнявайки  различни видове физическа активност, ще усили имунната ви система и ще ви направи по-жизнени и по-здрави,  за да можете да се чувствате  пълноценни  през зимния период.

Поръчайте онлайн.